Home

Mindent az Airbrush sminkről

Mindent az Airbrush sminkről

A forradalmian innovatív és Amerikában már évtizedek óta rendkívül népszerű airbrush makeup technika új lehetőségeket nyit meg a sminkelésben. Ez a jelenleg létező legmodernebb sminktechnológiai megoldás, amelynek magabiztos ismerete napjainkra elengedhetetlenné vált a televíziózás, a színház, a fotózás és a divat világában tevékenykedő sminkesek számára. Segítségével makulátlan, szinte retusált hatású, mégis minden eddiginél természetesebb és életszerűbb sminkeket készíthetünk.

 

Az alábbi videóban egy szilveszteri smink elékszítését láthatjátok:

RETUSÁLÁS ÉLŐBEN

Az airbrush tulajdonképpen a szépségipar válasza a HD technológia elterjedésére, és az ezzel párhuzamosan megnövekedett elvárásokra. A minden apró tökéletlenséget megmutató, tűéles, képeket produkáló kamerák, valamint az egy-egy munkára jutó korlátozott idő együtt valódi kihívást jelentenek a sminkesek számára. Szerencsére az airbrush segítségével minden korábbinál hatékonyabban és gyorsabban dolgozhatunk, miközben alkalmazásával hibátlan, szinte retusált hatást érhetünk el. Precizitásának köszönhetően decens, hétköznapi és extravagáns, alkalmi sminkkreációk elkészítésére is tökéletesen alkalmas.

A TECHNOLÓGIA: HD SMINK KOMPRESSZORRAL

Az airbrush “lelke” maga a szórópisztoly, amely kompresszorral működtethető, és segítségével leheletvékonyan, egymást követő rétegekben vihetjük fel a bőrre az alapozót, a pirosítót, valamint a szemöldök- vagy szemfestéket is. A végeredmény a legnagyobb felbontású HD felvételeken is hibátlan megjelenést biztosít, akár diszkrét, natúr, akár látványos, feltűnő sminket készítünk. Ráadásul az airbrush kiválóan kombinálható az összes hagyományos sminkes módszerrel, így egy gyakorlatilag végtelen számú lehetőséget nyújtó eszközzé válik a kezünkben.

A KÉPERNYŐRŐL A SZÉPSÉGSZALONBA

A hollywoodi hírességek airbrush-sal tökéletesített megjelenésére szinte minden nő vágyakozva gondol, főleg az olyan különlegesen fontos események alkalmával, mint egy esküvő vagy egy vacsora. Az airbrush professzionális szintű használatára ezért a szépségszalonok hétköznapjaiban is egyre nagyobb az igény. A felhasznált anyagok leheletfinom, egyenletes és egész nap, vagy éjjel tartósan gyönyörű fedést biztosítanak, mégsem tömítik el a pórusokat. Ráadásul még a legérzékenyebb bőrű vendégeknek is tökéletes megoldást jelent, mivel a szórópisztoly sosem érintkezik az arcukkal, és a higiénia egy szalonban mindig elsődleges szempont.

SZÍNPADIAS MEGJELENÉS PILLANATOK ALATT

A színpadi sminkekkel szemben támasztott elvárások között előkelő helyen szerepel a tartósság és a messziről is látványos hatás. Az airbrush alkalmazásával mindkét szempontból garantáltan elégedettek leszünk a végeredménnyel. A technológia már hazánkban is bizonyította páratlan előnyeit: Magyarországon első alkalommal a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásaira készítettük ezzel a módszerrel a szereplők sminkjeit 2008-ban. Az airbrush egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően mára több hazai színházban, köztük a Budapesti Operettszínházban, valamint a Bozsik Yvette Társulatnál és az Operában is alkalmazzuk a szórópisztolyos sminket.