Home

Szemöldök tetoválás

Szemöldök tetoválás

Microblading technika

Az apró mikrotűkkel végzett manuális tetoválás különböző formái már ősidők óta gyakran alkalmazott formái a mesterséges bőrszínezésnek. Emboidery szemöldök színezés esetében nincs szükség sem tűmodulokra, sem pedig digitális készülékre ahhoz, hogy a pigmentet az epidermisz alá juttassuk. Számos keletről származó kezelési metódusról, így a microblade eljárásokról is elmondható, hogy a végeredmény természetessége a kivitelezés egyszerűségében rejlik.

 

Az emboidery szemöldöktetoválás a közelmúltban vált széles kőrben ismer és (elismert) szolgáltatássá az Európai Unióban. Világszerte számos mester és sminktetováló akadémia sajátította el a mikrotűkkel végzett technikát, és indított tanfolyamot e témakőrben. Mivel alapvetően keleti (japán késes) módszer, az eljárás eredeti megoldásait keleti kollégáink munkájában tudjuk megfigyelni.

 

Természetesen a microblade technika Európai megjelenése, a beavatkozást enyhe mértékben, de részleteiben módosította. Napjainkra a szálak formagazdagsága, hajlásszögek változtatása, szálak sűrítése illetve ritkítása egészen különleges – és vendégek által igen közkedvelt – szemöldöktetoválást eredményezett.

Szálas szemöldök tetoválás készítése

A legtöbb vendég vágya manapság a természetes hatású szemöldök tetoválás. Ez a szemöldök a vendég színeivel harmonizál, formája előnyösen változtatja meg az arc megjelenését. A természetes hatású szemöldök tetoválás utánozza a szemöldök szőr szálait, vagyis egy ilyen sminktetoválás esetén „szálazott technikát” alkalmazunk.

 

A szálas szemöldök tetoválás nagy gyakorlatot igényel és tökéletes sminktetováló gépet, mellyel a szőrszálakat meg lehet rajzolni. A szálazott szemöldök tetoválás elkészítéséhez többféle higiéniai modul közül választhatunk. Nagyon vékony tűt kell választanunk, mellyel a hiányzó szálakat készítjük el. Választhatunk 1 pontos tűt, de sokkal hatékonyabb a soros 3 pontos tű. Az utóbbinál 3db tű sorban (mint a fésű) helyezkedik el. Ha megfelelően tartjuk, akkor ugyanolyan vékony szálat tudunk húzni vele, mint az 1 pontos tűvel, de mivel 3 pontos, így háromszor több pigmentet juttat a bőrbe.

Szájsatír készítése

A száj hangsúlyozása, optikai nagyobbítása többnyire jól áll a hölgyeknek, de a formák, és az hogy milyen színt választunk már jelentősen eltérő lehet.

 

A száj könnyen kiemelhető annak kontúrozásával, persze azt csak akkor érdemes hangsúlyozni, ha a száj tökéletes formájú. Ha a szimmetria és az arányok az ajkak esetén nem megfelelőek, akkor egy egyszerű szájkontúr tetoválás a valóban vonzó végeredményhez kevés lesz.

 

Sokkal természetesebb és dekoratívabb a száj tetoválása, ha nemcsak kontúrt, hanem satírt is készítünk vendégünknek. A száj optikai nagyobbítását is csak abban az esetben lehet megoldani, ha mind a kontúrvonalat mind a saját szájszínét besatírozzuk. Ha a vendégnek a száj formáján korrigálni kell, akkor kiváló megoldás a színkitöltés, vagyis a száj satírozással javíthatunk a megjelenésen.